SWISS обслуговування на борту
Економічний клас на далеких рейсах
Подорож з комфортом SWISS
Неважливо, скільки триває політ, в кріслі економічного класу SWISS пасажир буде відчувати себе комфортно. Крісла Recaro розташовані на видаленні в 78.7 см один від дуга і залишають достатній простір для ніг.Регульовані підголівники допомагають підтримувати голову і забезпечують спокійний сон.
На тривалих рейсах Ви можете вибрати між двома гарячими меню: перший варіант для любителів м'ясних страв і альтернатива для вегетаріанців за рецептами ресторану «Hiltl». На більшості рейсів ми подаємо улюблені швейцарські сири: T?te de Moine, Аппенцеллер або Грюйєр. Всі напої, в тому числі алкогольні, безкоштовні.
Харчування для дітей і немовлят, а також різні страви для пасажирів з особливими вимогами, алергіями і дієтами пропонується безкоштовно на всіх рейсах. Але його необхідно заказатьне пізніше ніж за 48 годин до вильоту.
Розваги на борту
На Вашому особистому моніторі Ви можете дивитися фільми, передачі та серіали, слухати музику і грати в ігри, коли захочете. Програма розвагоновлюється щомісяця.
Економічний клас на Європейських напрямках
відмінна їжа
Кулінарне пропозицію в економ-класі на внутрішньоєвропейських рейсах залежить від тривалості Вашого польоту. Ми подаємо або легкі закуски, або гаряче меню на тривалих рейсах. До них ми пропонуємо популярні прохолодні напої і фруктові соки, а також вино, пиво і діжестіви. Їжа і напої на всіх рейсах SWISS входять у вартість квитка.
Ми використовуємо швейцарські продукти при першій-ліпшій можливості.Наші сендвічі випікаються три рази в день в традиційній швейцарської пекарні. Пиво «Qu?llfrisch» поставляється з кантону Аппенцелль. І щороку ми передаємо нашим пасажирам 14 мільйонів солодких привітів у вигляді кращого швейцарського шоколаду.
Cпеціальне харчування
За попереднім замовленням SWISS подає пасажирам з винятковими потребами спеціальне харчування. Якщо Вашим пасажирам необхідно спеціальне меню, замовте його не пізніше ніж за 24 години до вильоту.
винятки:
KSML з BSL / LUG:
замовляються по крайней мере за 72 години до вильоту у вихідні та
за 48 годин до вильоту по буднях
Види спеціального харчування на рейсах SWISS:
AVML Asian Vegeterian Meal - Вегетаріанські страви азіатської кухні
Вегетаріанські страви азіатської кухні
Також відомі як вегетаріанські страви індійської кухні. Не містять м'яса, риби, морепродуктів, яєць і блакитного сиру.
BBML Baby Food - Страви для дітей молодшого віку Такі страви завжди є на борту літаків авіакомпанії SWISS, що виконують рейси по міжконтинентальних маршрутах.
Протерті овочі / м'ясо / фрукти в скляних баночках.
BLML Ulcera / Ulcus / Bland Meal - Страви для осіб, які страждають на виразкову хворобу
Легка їжа для осіб, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчного міхура.Низький вміст жирів, відсутність спецій і бобових. Страви також не містять смаженого м'яса і м'яса, приготованого на грилі.
CHML Children Menus - Страви для дітей
Страви для дітей у віці від 2 до 9 років. Містять різноманітні продукти, улюблені дітьми, включаючи свіжовичавлені соки, фруктові соки, маленькі шоколадки, льодяники. До дитячого харчування додається іграшка.
DBML Diabetic Meal - Страви для осіб, які страждають на діабет
Спеціальні страви для осіб, які страждають на діабет
Кожен пасажир, який потерпав на діабет, повинен знати необхідний баланс інсуліну і вуглеводів. Загальний допустимий обсяг вуглеводів визначає лікуючий лікар. Страви, пропоновані на борту, не містять цукру і вуглеводів. До складу страв входять продукти з низьким вмістом жирів. При приготуванні страв використовуються відповідні методи.
GFML Gluten Free Meal - Страви, що не містять клейковини
Дані страви рекомендовані особам, що страждають на алергію на клейковину - білок, що міститься в пшениці, ячмені, вівсі та жита. При приготуванні страв не використовуються зернові продукти.
HFML High Fibre Meal - Страви з високим вмістом клітковини
вони призначені для осіб, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи та порушеннями метаболізму.
При приготуванні страв використовуються продукти з високою харчовою цінністю, наприклад, цільно-зернові продукти і картопля.
KSML Kosher Meal - Кошерні страви
Страви подаються в одноразовому пластиковому посуді (за винятком салонів першого і бізнес-класу).
Для приготування страв використовуються кошерні продукти від постачальників, схвалених рабинами.
LCML Low Calorie Meal - Низькокалорійні страви
Дані страви готують з продуктів з виключно низькими показниками калорійності. До складу страв не входять макаронні і борошняні вироби, а також вершки.
LFML Low Cholesterol Meal / Low Fat - Страви з низьким вмістом холестерину і жирів
Страви з низьким вмістом жирів. До складу страв входять продукти з високою кількістю складних вуглеводів і незначна кількість рафінованих продуктів. Страви містять продукти з високим вмістом клітковини і не містять цукру і алкоголю.
LPML Low Protein Meal - Страви з низьким вмістом білка
Допускаються тільки продукти з мінімальним вмістом білка. Повністю виключається використання цукру і молока.
LSML No Salt / Low Sodium Meal - Страви, які містять солі / страви з низьким вмістом натрію
Дані страви не містять солі та рекомендовані особам з високим артеріальним тиском. Без солі дієта призначається людям, які страждають на серцево-судинними захворюваннями, які мають проблеми, пов'язані з кровообігом, або захворюваннями нирок. До складу страв входять легко засвоювані продукти.
MOML Moslem Meal - халяльної страви
Спеціальні страви, що відповідають вимогам ісламу, які виключають використання алкоголю і свинини.
NLML No Dairy Meal - Страви, без вмісту молочних продуктів
При приготуванні цих страв не використовуються молочні продукти.
PRML Low Purine Meal - Страви з низьким вмістом сечової кислоти
Дані страви відрізняються низьким вмістом сечової кислоти. Це досить низькокалорійна здорова дієта, до складу якої входять продукти з високим вмістом клітковини і низьким вмістом жирів.
VGML Western Vegetarian / Non Dairy - Вегетаріанські страви / страви, що не містять молочних продуктів
Страви, що не містять м'яса і риби, молочних продуктів і яєць.
VLML Vegeterian Lacto Ovo - Вегетаріанські страви Lacto Ovo
Страви, що не містять м'яса. До складу страв входять молочні продукти та яйця.
Швейцарська кухня від SWISS
Введена в 2002 р концепція бортового харчування і подачі напоїв на борту завоювала престижну нагороду Mercury Award за новаторський підхід до кулінарії.
Ексклюзивна кулінарна концепція SWISS: на борту подають страви, типові для різних областей Швейцарії і приготовані першокласними шеф-кухарями з цих регіонів. Меню змінюється кожен сезон, щоб пасажири могли познайомитися з новими рецептами різних кантонів Швейцарії.
Концепція діє в першому і бізнес-класі на міжконтинентальних рейсів, що вилітають з Швейцарії, і в бізнес-класі на деяких рейсах середньої дальності.